Segons conta Antoni Riera, el manacorí Carles Salas produeix mel a l’explotació de Son Figuerola, a prop de Muro. Per ser ecològica cal tenir en compte una sèrie de coses, entre les quals que “les abelles tenen un radi d’acció de devers tres quilòmetres i aquest espai no pot contenir usos no ecològics, ja que si les abelles prenen el nèctar de flors esquitxades deixarien de produir mel ecològica”. A aquesta explotació hi ha unes cent caseres, dins cada una de les quals “hi pot haver entre vint mil i setanta mil abelles que produeixen al voltant de mil quilos cada any”. Es fan dues collites, “la de primavera, bàsicament de flor de taronger i la de tardor, de flor de garrover”. Segons l’anyada es pot fer una collita pel març, de flor d’ametler. De tota manera a efectes legals la denominació de la mel és “de milflors”. Carles Salas acaba dient que fa feina amb abelles perquè “enganxa, igual que necessit música per viure, també necessit les abelles” i assegura que “la mel té més de mil propietats”. (CENT PER CENT, núm 299, 21 de novembre 08. Manacor). BMM.-
(Diari de Balears, 29 de març 09)
Biel.-
RF - Retalls Forans
Estampes portolanes - Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Marratxiner/e/s
Pòrtula, informació de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada