dimecres, 7 d’abril del 2010

RS - CAPSETES


Ingredients:
-3 blancs d'ou

-200 grs. de sucre

-1/4 de quilo d'ametlles pelades, laminades i torrades

-la pell de ½ llimona ratllada




Preparació:

Necessitareu capsetes com les que es fan servir per fer magdalenes (jo he utilitzat les que es venen per fer els quartos, però crec que van millor les de magdalena, rodones i més petites).
Pujau els blancs. Quan ja estan més de mig pujats, anau afegint-hi el sucre, de mica en mica, i continuau batent el conjunt fins que us quedi una merenga molt ferma. Incorporau-hi ara la pell de llimona ratllada i les ametlles. Mesclau bé amb una cullera de fusta.
Enceneu el forn i programau-lo a 180º.
Untau les capsetes de paper amb mantega fosa ajudant-vos d'un pinzell de cuina. Ompliu-les amb la preparació i enfornau-les a la temperatura indicada durant 15-20 minuts, fins que vegeu que la superfície és daurada.
Deixau refredar les capsetes del tot abans de consumir-les.

Nota:
Aquesta és una adaptació de la recepta de les capsetes de La cuina de les terres de l'Ebre. Receptes tradicionals del Baix Ebre, del Montsià i de la Terra Alta, de M. Carme Queralt Tomàs, de Cossetània Edicions.
També es diuen ametllats, i són unes de les postres més típiques de festa major a molts de pobles de les Terres de l'Ebre.




(Recepta de la Setmana, RS-99, 7  IV  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes