divendres, 17 d’abril del 2009
Porquim reduït a xifres
Joan Vicens relata les matances populars -sisena edició de forma consecutiva- que es duen a terme el mes de novembre a l'embotelladora de ca l'Abat, a Deià, amb la carn de dos porcs adquirits per l'Ajuntament, promotor d'aquesta bulla per evitar la pèrdua de la tradició que abans era costum a la majoria de finques deianenques. Entre els dos animals, que feien un pes total de 330 quilògrams, i fent feina de les 8 a les 19:30 h. amb una aturada per berenar a mitjan matí, es varen elaborar 224 llangonisses, 80 enfilades de botifarrons i 70 sobrassades. Segons el cronista "els voluntaris que col·laboraren en els treballs reberen una llonganissa i dos botifarrons cada un". La resta de l'embotit serviria per consumir durant els foguerons de Sant Antoni i Sant Sebastià. Una bona manera de conservar els antics costums alhora de preparar material gastronòmic popular per a la festa estrella de l'hivern mallorquí. ( VEU DE SÓLLER, núm 1019, 21 de novembre 08). Biel.-
Etiquetes de comentaris:
Cultura Popular,
Deià,
Gastronomia,
Mallorca,
Premsa,
Premsa Forana,
Societat
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada