dijous, 30 d’abril del 2009

RS - PANELLETS TRADICIONALS I PANELLETS DE COCO

Aquí teniu la recepta dels panellets tradicionals i de la varietat de coco. La base és la mateixa, com veureu. Pasta base. Ingredients: .500 grs d'ametlla crua mòlta .100 grs. de patata (o moniato)bullida amb pell .400 grs de sucre en pols .1 vermell d'ou .La pell d'una llimona ratllada. .Per als tradicionals, a més: pinyons i 1 vermell. .Per als de coco, a més: 120 grs de coco i sucre.
Preparació: Mesclau amb les mans tots els ingredients de la pasta base. Formau una bolla i guardau-la a la gelera durant 24 hores. L'endemà, separau la pasta en dues parts. Preneu una part i formau bolletes per als panellets tradicionals. Arrebossau-los amb pinyons, prement amb els dits perquè hi quedin adherits. Remenau el vermell d'ou i pintau-los amb un pinzell de cuina. Enfornau-los a 180º durant uns 10-15 minuts, fins que es daurin una mica. Treis-los del forn. Per als de coco, preneu l'altra part de la pasta, mesclau-la amb el coco fins que hi quedi ben incorporat. Formau cons i arrebossau-los amb sucre normal. Enfornau-los a la mateixa temperatura per un període similar, fins que la punteta prengui color. Treis-los del forn i deixau-los refredar. Es poden conservar durant una bona partida de dies. (Recepta de la Setmana, RS-2, VI 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes