dijous, 30 d’abril del 2009

RS - PASTÍS DE CÍTRICS AMB MERENGA

Ingredients: .Pasta brisa (podeu trobar la fórmula en qualsevol llibre de rebosteria o comprar-la ja feta) .5 ous sencers. .mig tassó de suc de llimona .el suc d'una taronja grossa .la ratlladura d'una llimona .200 grs. de sucre en pols. .100 grs. de mantega fosa .4 blancs d'ou i un poc de sucre (merenga) Preparació: Primer heu de folrar el fons i les parets d' un motlle desmuntable amb la pasta brisa. Punxau-la pertot arreu amb una forqueta. Ara esteneu un paper de cuina i a sobre abocau-hi algun pes damunt (per exemple llenties o altra llegum). Enceneu el forn a 180º i enfornau durant vint o vint-i-cinc minuts (en tot cas fins que veieu que pren color). Aleshores, treis el motlle del forn i eliminau el que heu fet servir per pes i el paper de cuina. Ara mesclau amb la batedora elèctrica tots els altres ingredients excepte els blancs i el sucre de la merenga. Abocau la preparació amb molta cura dins el motlle i enfornau a la mateixa temperatura fins que el pastís hagi cuallat (punxau el centre al cap de 30 minuts per comprovar-ho). Bateu els blancs de la merenga a punt de neu. Afegiu-hi un poc de sucre quan estiguin ja quasi a punt. Abocau sobre el pastís de llimona. Enceneu el gratinador del forn i manteniu el pastís al forn fins que es dauri la superfície de la merenga. No us feu enfora del forn, perquè es crema de seguida si un es despista un poc.
(Recepta de la Setmana, RS-3, VI 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes