dijous, 30 d’abril del 2009
RS - BROWNIE DE XOCOLATA
Vet aquí un dels pastissos amb més èxit entre els meus convidats. Podeu preparar-lo en la versió més simple, sense cobertura ( que és més fàcil i amb menys calories, clar) ; o amb la cobertura, que sempre queda més vistós i també més saborós per als més llépols.
Una altra opció és preparar la recepta base ( que es pot congelar i no perd qualitat), dividir-la en racions en ser cuita i decorar-les de forma individual amb la cobertura.
Aquí teniu la recepta que faig servir:
Ingredients del pastís:
.200 grs. de xocolata Nestlé Postres dissolta en mig tassó de llet.
.220 grs. de mantega.
.200 grs. de sucre.
.350 grs. de nous pelades i picades (no gaire fines).
.4 ous sencers (blanc i vermell).
.1/2 sobre de llevat Royal.
.100 grs. de farina.
Ingredients de la cobertura:
.200 grs. de xocolata Nestlé Postres.
.200 grs. de nata líquida.
.100 grs. de mantega.
.Algunes nous senceres per decorar.
Preparació:
Bateu els ous amb el sucre, afegiu la mantega fosa (no ha de bullir mai) i la xocolata dissolta en la llet (ha de ser tèbia, si fos massa calenta esperau que refredi un poc). Remenau amb una cullera de fusta o batedora manual.
Incorporau les nous picades. Mesclau la farina amb el llevat i feis-la caure en forma de pluja damunt la preparació anterior. Remenau fins que vegeu que la pasta és homogènia.
Untau un motlle baix quadrat o rectangular amb mantega i empolvorau-lo amb farina.
Enceneu el forn a 180º i en arribar a aquesta temperatura, enfornau el pastís. El temps de cocció oscil.la entre els 20 i els 40 minuts. Per comprovar si és cuit, punxau el centre amb un escuradents. Ha de sortir-ne eixut.
Quan sigui cuit, retirau-lo del forn i deixau-lo refredar completament.
Destmotllau-lo amb molta cura.
Fins aquí la versió senzilla. Ara, si voleu que us quedi com a la fotografia, disposau-vos a preparar la cobertura i decorar-lo com us indicaré tot seguit.
Agafau la xocolata de la cobertura, dividiu-la en trossos amb les mans, mesclau-la amb la mantega a trossets i la nata líquida i ficau la mescla al microones (o al bany Maria) fins que es desfacin la xocolata i la mantega. Anau amb compte amb el temps si feis servir el microones, perquè si arriba a bullir, s'espatlla la preparació. És millor programar un temps reduït ,anar comprovant el punt i afegint més temps si és necessari. Remenau bé fins que quedi una mescla homogènia i brillant.
Ara heu de deixar que la preparació es refredi, remenant de tant en tant, fins que adquireixi una consistència que permeti manejar-la. Perquè m'entengueu, el moment en què està a punt per decorar el brownie és quan ha adquirit una espessor semblant a la Nocilla a l'estiu.
Agafau una espàtula (o un ganivet que no tengui serra) i untau tota la superfície i els costats del pastís amb una capa generosa de cobertura. Decorau amb les nous senceres.
Si l'heu de guardar molts dies, ficau-lo a la gelera. Però traieu-lo sempre una bona estona abans si n'heu de consumir perquè tengui la textura ideal.
(Recepta de la Setmana, RS-1, VI 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-dolç,
Receptari,
RI-mantega,
RI-nous,
RI-ous,
RI-xocolata
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada