dijous, 30 d’abril del 2009
RS - CROQUETES DE POLLASTRE
Ingredients:
.Un pollastre tallat a quartos
.(Verdures per al brou)
.Farina
.Llet
.2 cebes grossetes
.Oli d'oliva per fregir
.Nou noscada ratllada
.Canyella (un polsim)
.Pebre bo
.Dos ous sencers
.Galeta picada
Preparació:
Feis un brou amb la carn i les verdures que heu escollit (pastanaga, porro, ceba, api....).Quan la carn sigui ben cuita, desossau-la icapolau-la amb el robot de cuina. No gairefina si us agrada trobar-hi els trossets de carn.
Capolau les dues cebes i sofregiu-les una bona estona al mínim amb una tapadora perquè suïn.
Afegiu el pollastre capolat, remenau un poc permesclar bé amb la ceba.
Afegiu cinc cullerades de farina i mesclau amb una cullera de fusta finsque s'hagi incorporat a la preparació.
Ara anau abocant llet sense deixar de remenar fins queveieu que s'ha format una pasta que es desferrade les parets de la paella.
Retirau del foc, salpebrau i afegiu nou noscada ratllada al vostre gust.
Abocau dins un recipient de base ampla i cobriu amb un plàstic. Conservau a la gelera durant 24 hores.
Passat aquest temps, formau les croquetes agafant porcions de pasta amb una cullereta i donant-los la forma amb les mans.
Passau-les per ou batut i arrebossau-les de galeta picada.
Podeu utilitzar-les de seguida o congelar-les per fregir un altre dia. Es poden fregir sense descongelar prèviament (només augmentau una mica el temps de cocció i minvau la potència) o descongelades. Les podeu acompanyar de tempura de verdures (com a la fotografia: ceba, pastanaga i carabassó), de patates fregides o puré. Les podeu servir també soles com a aperitiu.
(Recepta de la Setmana, RS-4, VI 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada