dilluns, 10 d’agost del 2009
RN - CREMA FREDA DE PORROS (Vichyssoise)
Ingredients (per a 4 persones):
-2 porros grossos (la part blanca)
-1/2 ceba grossa
-1 cullerada de mantega
-2 patates grosses
-2 tassones de vi de brou de verdura o d'au
-2 tassones de vi de llet
-1/5 l. de nata líquida
-1 culleradeta de julivert (o algunes fulles de menta)
-Sal, pebre bo
Elaboració:
Foneu la mantega dins una pella. Tirau-hi la ceba capolada i quan prengui color els porros tallats en trossos petits
Quan estigui lleugerament daurat afegiu-hi el brou i les patates pelades i tallades en fines làmines. Ho deixau coure a foc lent una mitja hora.
Quan ja estigui cuit ho deixau refredar.
Ara passau-ho per la liquadora o batedora. Afegiu-hi la llet i tornau-ho passar tot per la batedora fins que quedi una crema suau.
Posau la crema dins una sopera. Salpebrau. Si voleu hi podeu afegir un poc d'all en pols.
Finalment, afegiu-hi la nata i decorau-ho amb julivert capolat o menta.
(Receptes anònimes adaptades, RN-38, 10 VIII 09)
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-purés i cremes,
R-verdura,
Receptari,
RI-julivert,
RI-llet,
RI-nata,
RI-patata,
RI-porro
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada