divendres, 28 d’agost del 2009
RS - CARXOFES A L'ESTIL D'EN FÈLIX
Ingredients:
.7 carxofes.
.Farina.
.1 manat de grells.
.4 tomàtigues mitjanes torrades i triturades.
.Oli, sal, pebre bo i suc de llimona per fer l'adob.
.Oli per fregir.
Preparació:
Eliminau les fulles externes de les carxofes i les puntes. Tallau el cor en làmines. Posau-les dins un bol i ruixau-les immediatament amb suc de llimona perquè no s'ennegreixin. Afegiu oli, sal i pebre bo i mesclau bé amb les mans perquè es distribueixi bé l'adob. Deixau-les reposar així durant dues hores.
Netejau els grells i tallau-los en rodanxes primetes.
Posau les carxofes en un colador per eliminar l'excés de líquid i deixau-les degotar un moment. Preparau un plat fondo amb farina. Passau les làmines de carxofa per farina i fregiu-les en oli abundant. Col·locau-les en una greixonera baixa.En el mateix oli que heu fregit les carxofes (si n'hi ha massa, colau-ne una part i guardau-lo per a reutilitzar) sofregiu els grells i la tomàtiga torrada ja triturada. Quan aquesta salsa tengui un coloret ben brillant, afegiu un tassonet (dels de vi) de xerès o vi dolç. Remenau la salsa i abocau-la damunt les carxofes. Donau-li uns quants bulls (2 minuts) remenant amb molta cura i contínuament, perquè si no s'aferren molt.
Nota:
En podeu fer més quantitat. En aquest cas, augmentau proporcionalment les quantitats dels altres ingredients.
(Recepta de la Setmana, RS-67, 28 VIII 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-verdura,
Receptari,
RI-carxofa,
RI-farina,
RI-grell,
RI-tomàtiga
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada