dimarts, 18 d’agost del 2009

RS - MANTECADOS D'AMETLA

Ingredients: .300 grs. d'ametles torrades i picades. .300 grs. de saïm a temperatura ambient. .300 grs. de sucre en pols. .400 grs. de farina. Preparació: Mesclau tots els ingredients dins un bol i quan vegeu que s'han unit posau la pasta damunt la superfície de treball. Us semblarà que la pasta no lliga, però és normal. Ha de quedar així, com veis a la fotografia. Aplanau-la amb les mans fins que formeu una capa del gruix que us agradi. Preparau 3 llaunes i folrau-les amb paper sulfuritzat. Tallau els pastissets amb un motllet o amb un tassonet. Col.locau-los damunt la llauna. Poden estar molt junts, perquè pràcticament no s'estufen en coure. Anau amb compte en agafar-los per traslladar-los a la llauna, perquè s'aferren molt i s'espenyen. Per això va millor ajudar-se amb una espàtula o ganivet. Quan tengueu quasi plena la primera llauna, enceneu el forn a 170º. En tenir-la plena, enfornau-los i començau a preparar la segona llaunada. La primera serà cuita en 25 minuts, aproximadament (els mantecados han de tenir un color rosset). En tenir llesta la segona, enfornau-la i preparau la tercera. Aquestes dues potser que coguin en una mica menys de temps, perquè el forn ja serà ben calent. Nota: Amb aquestes proporcions us en sortiran aproximadament 130. Es conserven molt bé durant setmanes, ben tancats dins pots de vidre. Si trobau que són massa, dividiu totes les quantitats per la meitat. (Recepta de la Setmana, RS-66, 18 VIII 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes