dimecres, 9 de desembre de 2009

RS - COSTELLES DE PORC ARREBOSSADES AMB PATATES GRATINADES




Ingredients:
(per a 4 persones)

-Una costella de porc (del coll, que són molt fluixetes) per persona
-2 ous batuts com per fer truita
-Galeta picada
-500 grs. de patates
-2 alls sencers trinxats molt menuts
-1 tassó de nata
-1 tassó de llet
-Nou moscada
-Sal, pebre bo
-Mantega
-Oli d'oliva



Preparació:

Primer de tot pelau les patates (no les netegeu; és important!) i tallau-les en rodanxes de mig dit de gruix. Posau-les dins una pella amb l'all trinxat i el tassó de llet. Coueu-les a poc foc. Veureu que la llet s'espesseeix amb el midó que amollen les patates. Quan se l'han beguda quasi tota, incorporau la meitat de la nata líquida, salpebrau i afegiu nou moscada ratllada al vostre gust. Coeu uns minuts més.

Untau un motlle de pyrex amb mantega i enceneu el forn a 180º.

Abocau les patates dins el motlle. Abocau la resta de nata per damunt i repartiu uns quants trossets de mantega per la superfície. Enfornau i coeu fins que les patates hagin absorbit quasibé tot el líquid i comproveu -punxant-les- que són tendres. Heu de calcular aproximadament 1 h. o una hora i ¼.

Mentre couen les patates, preparau la carn: salpebrau les costelles, passau-les per l'ou batut i arrebossau-les amb galeta picada.



Quan les patates siguin cuites, treis-les del forn i fregiu les costelles dins abundant oli calent. En ser ben daurades per ambdós costats, posau-les a degotar damunt paper absorbent un minut i serviu-les acompanyades de les patates gratinades i un poc d'ensalada, si us ve de gust.


(Recepta de la Setmana, RS-82, 9 XII 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de carn
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes