dimarts, 9 de febrer de 2010

RS - PASTÍS DE PATATA AMB SALMÓ


Ingredients:
-1 quilo i mig de patates
-2 paquets de salmó fumat
-4 ous sencers
-1 tassó i mig de nata líquida
-Sal i pebre bo
-Fonoll pudent (pot ser fresc o sec)
-Oli d'oliva


Preparació:

El dia anterior, rentau les patates i coeu-les dins aigua bullent amb la pell fins que pugueu travessar-les sense dificultat amb un escuradents (entre 25 i 45 minuts, depèn de la mida de les patates). Colau-les i deixau-les refredar. Primer, a temperatura ambient i, en ser fredes, dins la gelera.

L'endemà, pelau-les i tallau-les en rodanxes de mig dit de gruix. Salpebrau-les. Rentau i eixugau el fonoll pudent (si és fresc). Untau el fons i les parets d'un motlle rodó amb oli d'oliva. Disposau-hi una primera capa de rodanxes de patata (la meitat). Col·locau-hi damunt les tallades de salmó fumat i damunt el salmó. Repartiu-hi fonoll pudent per damunt. I ara, una darrera capa de rodanxes de patata.

Bateu els ous amb la nata i la resta de fonoll pudent. Salpebrau el conjunt i abocau aquesta mescla damunt el pastís. Enfornau-lo a 180º durant una hora (aproximadament), fins que hagi cuallat i s'hagi daurat la superfície.

Treis-lo del forn i deixau-lo refredar 5 minuts. Desemmotllau-lo i serviu-lo.(Recepta de la Setmana, RS-91, 09  II  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes