dimecres, 26 de gener del 2011

RS - CALAMARS A LA BRUTA AMB SOBRASSADA I BOTIFARRÓ


Ingredients:

(per a 4 persones)
-1 quilo de calamars frescs amb pell i sense netejar

-2 botifarrons tallats en rodanxes

-2 rodanxes de mig dit de gruix de sobrassada

-3 alls amb la pell

-5 patates mitjanes

-oli d'oliva

-1 tassó de vi blanc sec

-sal

-pebre bo



Preparació:
Netejau els calamars, però sense treure'ls la pell. Reservau la tinta. Tallau-los en rodanxes i posau-los a degotar dins un colador.

Pelau les patates i tallau-les en daus grossets. Fregiu-les i reservau-les damunt paper absorbent.
Reservau quasi tot l'oli de les patates per tal de poder reutilitzar-lo en altres sofregits. Deixau-ne una mica dins la pella i posau-la al foc. En ser calent l'oli, abocau-hi el calamar i els alls esclafats. Salpebrau i sofregiu el conjunt fins que el calamar tengui color. Ara, treis-lo de la pella i abocau-lo damunt paper absorbent. Eliminau els alls.

Tornau a posar la pella al foc i sofregiu-hi el botifarró i la sobrassada trossejada (si la pella és antiadherent, no cal que hi poseu oli, perquè els embotits es couran en el seu propi greix i no s'aferraran). Incorporau-hi ara els calamars fregits, la tinta del calamar i el vi blanc i deixau-ho coure a poc foc durant 5 minuts. Afegiu-hi ara les patates i coeu a foc mínim fins que la salsa s'hagi reduït a la meitat (si el líquid s'ha evaporat massa, afegiu-hi ½ tassó d'aigua calenta).

Serviu el plat amb una mica de julivert trinxat per damunt.