dimecres, 16 de febrer del 2011

RS - FLAM DE TARONJA

Ingredients:
(per a 4 flams individuals)

-1 tassó de suc de taronja natural

-3 ous

-sucre al gust per al flam

-1 tasseta de sucre per al caramel

-1 cullerada d'aigua



Preparació:
Abocau la tasseta de sucre dins una pella petita amb la cullerada d'aigua i posau-la al foc. Coeu el sucre fins que vegeu que es forma el caramel, sacsant de tant en tant la pella. Vigilau que no se us passi el punt. Ha de tenir color una mica més fosc que la mel. Si es manté al foc una mica més del compte, es crema el caramel i queda inutilitzable. De seguida que retireu la pella del foc, distribuïu el caramel en 4 flameres individuals.

Posau el suc de taronja, el sucre (la quantitat va a gust de cadascú) i els ous dins un bol. Mesclau-ho tot amb la batedora elèctrica i repartiu aquesta mescla en els quatre recipients. Coeu els flams al bany Maria durant 50-60 minuts. Punxau el centre d'un dels flams per comprovar que és cuit: n'ha de sortir eixut. Si encara en surt humit, perllongau la cocció cinc o deu minuts més.

Treis els flams del forn, deixau-los refredar a temperatura ambient i guardau-los després al frigorífic. Deixau passar unes quantes hores abans de desemmotllar-los. Millor si els preparau d'un dia per l'altre i ho feis l'endemà.

Si voleu, podeu decorar-los amb una mica més de sucre cremat fet en el moment de desemmotllar-los.