dimecres, 23 de març del 2011

RS - PANETS DE LLET

Ingredients:
(per a 14 panets)

.250 g de llet
.50 g de mantega reblanida
.50 g de sucre (millor roig)
.30 g de llevat premsat
.un polsim de sal
.300 g de farina integral

-200 g de farina de força
.llavors de sèsam torrades




Preparació:
Escalfau un poc la llet (només que sigui tèbia) i dissoleu-hi el llevat. Afegiu-hi la mantega reblanida, la sal i el sucre. Remenau bé i incorporau-hi la farina per tandes. Treballau la pasta 10 min amb les mans. Formau una bolla i posau-la dins un bol untat d'oli. Tapau el bol amb un plàstic i deixau tovar la pasta fins que dupliqui el volum inicial.



Treis la pasta del bol i pastau-la un minut més. Dividiu-la en 14 parts. Amb cada una formau una bolla i empolvorau-la amb llavors de sèsam. Col·locau els panets en una llauna, separats uns dels altres perquè en tovar s'estufaran molt. Posau la llauna dins el forn apagat (posau dins el forn un tassó amb aigua, perquè no s'assequin) i deixau tovar els panets fins que dupliquin el volum inicial. Treis la llauna del forn.



Enceneu el forn a 210º. En ser calent enfornau la llauna i coeu els panets fins que siguin dauradets (20 min, més o menys). Treis la llauna del forn i deixau refredar els panets.