dimecres, 20 d’abril de 2011

RS - PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA



Ingredients:

De la base:
-200 g de galetes tipus Digestive (però que no siguin integrals)

-100 g de mantega o margarina


De la crema:
-2 terrines de formatge tipus Speisequark (500 g)

-3 iogurts naturals amb sucre

-3 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)

-4 ous

-160 g de sucre (200 si us agrada molt dolç)

-mantega per untar el motlle

-melmelada de gerds o de fruits del bosc per acompanyar



Preparació:
Triturau les galetes amb el robot de cuina. Foneu la mantega o la margarina i mesclau-la amb les galetes pulveritzades. Untau la base i les parets d'un motlle desmuntable de 20-22 cm. de diàmetre amb mantega. Folrau la base amb la pasta de galetes, pitjant bé amb els dits per formar una capa uniforme que la cobreixi totalment.

Posau la resta d'ingredients (exceptuant la melmelada) dins un bol gran i triturau el conjunt fins que obtingueu una crema homogènia.

Enceneu el forn a 200º i en ser calent, enfornau el pastís i manteniu-lo a aquesta temperatura durant 30 minuts (vigilau la superfície: si pren massa color, tapau el motlle amb paper d'alumini). Passat aquest temps, abaixau la temperatura a 160º i continuau la cocció durant 20-30 minuts més. Comprovau que és cuit punxant el centre del pastís amb un escuradents, que n'ha de sortir eixut.

Deixau refredar el pastís a temperatura ambient i guardau-lo després a la gelera.

Acompanyau cada porció amb dues cullerades de melmelada.