dimecres, 4 de maig del 2011

RS - PILOTES AMB SALSA



Ingredients per a 4 persones:

½ quilo de carn picada mesclada de vedella i de porc
1 ou
1 llesca de pa blanc sec
½ tassó de llet
6 branquetes de julivert
1 all
sal
pebre bo
farina per enfarinar les pilotes
oli per fregir
1 ceba
1 tomàtiga mitjana madura
4 patates mitjanes
1 copa de vi blanc
1 fulla de llorer
1 brot de moraduix
un grapat de nous o d'ametlles torrades


 
Preparació:

Primer de tot treis la crosta de la llesca de pa, feis-ne trossos amb els dits i posau-los en
remull dins la llet.

Netejau el julivert i picau-lo ben fi. Pelau l'all i la ceba i picau-los també. Ratllau la
tomàtiga. Pelau les patates, tallau-les a cantons grossos i deixau-les en remull dins un bol.

Salpebrau la carn. Afegiu-hi l'ou batut, el julivert i l'all picats i la molla de pa (espremeu-la
amb els dits abans). Mesclau-ho tot amb les mans. Formau bolles amb la pasta i passau-
les per farina.

Posau una olla al foc amb un litre d'aigua i en bullir abaixau el foc al mínim.

Fregiu les pilotes amb oli d'oliva. Quan siguin cuites, posau-les a degotar damunt paper
absorbent. Colau l'oli que heu fet servir per fregir-les i abocau-ne un poc dins una
greixonera per fer el sofregit. Posau la greixonera al foc i en ser calent l'oli, abocau-hi
la ceba i l'all picats. Afegiu-hi sal i pebre bo. Tapau-la i deixau coure la ceba fins que
sigui transparent. Incorporau-hi ara el vi blanc i deixau reduir la salsa fins que el vi s'hagi
evaporat. Abocau-hi ara la tomàtiga. Apujau el foc i coeu-la fins que sigui brillant. Llavors
abocau-hi 2/3 parts de l'aigua bullent. Al cap de deu minuts, incorporau-hi les pilotes i les
patates. Afegiu-hi la fulla de llorer i el moraduix. Si veis que hi falta líquid perquè puguin
coure's les patates, afegiu-hi la resta d'aigua bullent.

Mentrestant, picau les nous (o les ametlles torrades) dins el morter fins que facin una
pasta.

Al cap de 10 minuts tastau i rectificau de sal si trobau que la salsa és fada. En ser cuites

les patates, afegiu-hi les nous picades i retirau la greixonera del foc. Deixau-la reposar una
estona abans de servir el plat perquè acabi de confitar-se.