dissabte, 25 de juliol del 2009
RN - PASTÍS FRANCÈS DE CEBA
Ingredients (per a 4 persones):
-300 gr. de farina
-Llevat
-6 cl. d'oli d'oliva
-6 cebes
-2 alls
-3 cullerades de mantega
-2 tomàtigues capolades
-Pebre bo, sal
-1 cullerada de sucre
-1-2 cullerades d'orenga
-50 gr. d'olives negres
-12 anxoves
Preparació:
Per fer la massa, dissoleu el llevat en aigua tèbia. Afegiu-hi l'oli, la farina, l'oli i un poc de sal.
Pastau-ho fins que la massa quedi homogènia. Cubriu-la i deixau-la reposar fins que hagi duplicat el seu volum.
Pelau i tallau les cebes i els alls en tires. Fregiu-ho dins mantega encalentida dins la pella. Afegiu-hi la tomàtiga i salpebrau, afegint-hi el sucre i l'orenga. Baixau el foc i deixau-ho coure lentament durant 15 minuts.
Tornau treballar la massa, estirau-la damunt un poc de farina i posau-la dins una palangana de forn.
Llevau el brou a les olives i l'oli a les anxoves. Tallau els filets de per llarg.
Posau la ceba damunt la massa i col·locau-hi les anxoves en forma de graella. Posau una oliva a cada quadradet.
Encalentiu al forn. Posau-hi la palangana durant 30 minuts a 200º.
Es pot menjar teb o fred.
(Receptes anònimes adaptades, RN-31, 25 VII 09)
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-pastes,
R-verdura,
Receptari,
RI-anxova,
RI-ceba,
RI-farina,
RI-mantega,
RI-olives,
RI-orenga,
RI-tomàtiga
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada