divendres, 3 de juliol del 2009
RN - RÈMOL A LA MEDITERRÀNIA
Ingredients (per a 4 persones):
-4 rèmols de ració [rèmol = "rodaballo"]
-1 ceba grosseta
-1 tomàtiga
-1/2 tassó de vi blanc
-Safrà
-Oli d'oliva, sal, pebre bo
-Salsa de tomàtiga
Per a la salsa de tàperes:
-50 gr. de mantega
-4 culleradetes de tàperes
-1 o 2 llimones
-2 alls
-Julivert (opcional)
Preparació:
Posau els rèmols salpebrats sobre la planxa amb unes gotes d'oli i deixau-los 4 o 5 minuts per cada costat. Reservau-los.
Capolau la ceba i la tomàtiga. Sofregiu-ho a la pella amb oli i, en estar, afegiu-hi el safrà, la salsa de tomàtiga i el vi blanc. Que cogui alguns minuts.
Foneu la mantega dins la pella, afegiu-hi el suc de la llimona, les tàperes senceres i els alls capolats.
Emplatau de forma individual: la salsa del sofregit, abaix, llavors el rèmol i, a sobre, la salsa de tàperes. Si vos hi agrada, ho podeu decorar amb julivert capolat.
(Receptes anònimes adaptades, RN-23, 3 VII 09)
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de peix
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-peix,
Receptari,
RI-rèmol,
RI-safrà,
RI-tàperes,
RI-tomàtiga,
RI-vi
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada