dijous, 2 de juliol del 2009
RP - TOMÀTIGUES FARCIDES
Ingredients (per a 4 persones):
-4 tomàtigues grossetes. Una per cap; si són mitjanceres, dues
-4 ous bullits
- 2 capses de tonyina
-Sal, pebre bo
-Herbes aromàtiques (opcional)
-Maonesa (opcional)
-Endívies belgues (variant)
-Pebre bord (variant)
Preparació:
Agafam les tomàtigues i les llevam el capoll de la part de baix, perquè assegudes a l'inrevés quedaran més planes. Les buidau amb una cullereta i salpebrau l'interior.
Deixau el suc a part. Trempau la polpa i la mesclau amb la tonyina i l'ou dur. Fas una mescla
amb tot plegat i les tornes farcir. Al final hi pots posar, o no, el capoll que has llevat.
Asseis les tomàtigues dins un plat i les guardau dins la gelera fins a l'hora de menjar.
Nota:
De forma opcional podeu posar-hi herbes capolades (julivert, herba-sana o alfabeguera; fins i tot un poc d'all, si vos hi agrada), bé dins la mescla, bé al final, damunt de tot.
També opcionalment les podeu mesclar amb maonesa, tant dedins com damunt.
Variant:
Podeu substituir la tomàtiga per endívia belga. En aquest cas separau les fulles, que tenen forma de barqueta, i col·locau-hi la mescla d'ou i tonyina, juntament amb pebre bord per donar-li coloret.
(Receptes pròpies de Pòrtula - revista de Marratxí, núm. pendent. RP-16, 2 VII 09)
(c) Francisca Juaneda / Pòrtula
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-verdura,
Receptari,
RI-endívia belga,
RI-herbes,
RI-maonesa,
RI-ous,
RI-pebre bord,
RI-tomàtiga,
RI-tonyina
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada