divendres, 31 de juliol del 2009
RN - SOPA FREDA D'ALL ("Ajo Blanco")
Ingredients:
-200 gr. d'ametlles pelades
-2 alls
-1/4 d'oli d'oliva
-Vinagre (recomanable el de Xerès)
-Aigua, sal
Preparació:
Posau les ametlles i els alls dins el morter, amb un poc de sal, i capolau ben fi.
Al mateix temps anau afegint oli a poc a poc, que es mescli bé i quedi una pasta blanca.
Quan tenim aquesta pasta afegiu-hi aigua per aconseguir el punt desitjat d'espès o clar.
Afegiu-hi vinagre al gust i rectificau de sal. Mesclau-ho bé i serviu-ho dins bols.
Nota:
N'hi ha que hi afegeixen grans de raïm moscatell; d'altres, bolletes de meló i, fins i tot, cantonets de pa torrat o fregit. Tot és qüestió de gusts.
(Receptes anònimes adaptades, RN-33, 31 VII 09)
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de sopa
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-sopa,
Receptari,
RI-alls,
RI-ametlla,
RI-vinagre
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada