dimecres, 15 de juliol del 2009

RP - BESUC AL XERÈS

Ingredients:
-Un besuc d’un quilo
-Dos alls
-Patates
-Ametles
-Pa rallat
-Juevert
-Un tassó de xerès
-Llimona, oli, sal
Preparació:
Feis net el peix, el salau i el posau dins una rostidora de fang. Per damunt sucau-hi dues llimones.
A part, dins un morter, feis una gran picada d’alls, juevert i ametles torrades. Cobriu el peix amb la mescla que heu feta.
Enfornau-ho uns trenta minuts, segons el vostre forn. Quan estigui a mig coure abocau-hi el tassó de xerès. Amb una agulla de calça heu d’anar punxant el peix per veure si és cuit.
S’acompanya d’unes patates bullides amb la pell i passades per la pella amb mantega.
(Receptes pròpies de Pòrtula - revista de Marratxí, núm. 299, XI-XII 2006. RP-17)
(c) Francisca Juaneda / Pòrtula
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes