dimarts, 13 d’octubre de 2009

RS - ALBERGÍNIES AL FORN

Ingredients:

-4 albergínies mitjanes
-4 patates mitjanes
-4 pebres vermells (o verds, però dels de torrar, gruixats)
-Tomàtigues madures (o tomàtiga empotada al natural triturada)
-Sal, pebre bo
-Dues fulles de llorer
-1 culleradeta de sucre
-1 tassó de llet
-4 alls
-2 ous (separats els blancs dels vermells)
-Galeta picadaPreparació:
Tallau les albergínies en làmines primetes, de per llarg. Salau-les i posau-les a degotar durant una hora. Mentrestant, torrau els pebres. En ser cuits, posau-los dins un recipient tapat, així, amb el vapor que es forma es pelaran molt fàcilment.

Fregiu les albergínies i deixau-les degotar damunt paper absorbent.

Pelau els pebres torrats i tallau-los en tires llargues.

Abocau un poc d'oli dins una pella i posau-la al foc amb dos alls sense pelar, una mica esclafats. Tirau-hi la tomàtiga. Afegiu sal, pebre bo, la culleradeta de sucre. Remenau de tant en tant fins que la salsa estigui a punt. Retirau-la del foc i deixau-la refredar una estona.

Pelau les patates i tallau-les en rodanxes primetes.

Agafau els altres dos alls, pelau-los i picau-los ben picats dins el morter. Afegiu-hi els dos vermells d'ou. Incorporau aquesta preparació a la salsa de tomàtiga. Afegiu-hi la llet. Pujau els blancs d'ou i mesclau-los també amb la salsa.

Enceneu el forn a 180º. Agafau una rostidora. Col·locau les patates cobrint tot el fons. Ara, abocau-hi un poc de salsa, que les cobreixi. Damunt, distribuïu les tires de pebre torrat; ara, abocau un poc més de salsa per damunt. Acabau amb una capa d'albergínies. Repartiu la resta de la salsa per damunt i empolvorau la superfície amb galeta picada.

Enfornau durant 40 minuts, o fins que la superfície es dauri. Comprovau el punt de cocció punxant les patates, que han de ser blanes.(Recepta de la Setmana, RS-74, 13 X 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes