dijous, 29 d’octubre del 2009

RS - BULLIT COMPOST



Ingredients:
-Una cuixa de xot
-1/2 col
-Pastanagues
-1 porro o ½ ceba
-Mongetes tendres
-Patates de mida mitjana
-dues o tres rodanxes de sobrassada vella
-Sal, pebre bo
-Oli d’oliva


Preparació:
Demanau al carnisser que us tregui l’os de la cuixa i en faci trossos regulars.

Posau al foc una olla amb aigua. En bullir, tirau-hi la carn, els ossos, el porro (o la mitja ceba), una pastanaga, sal i pebre bo. Feis-ho bullir fins que la carn sigui ben tendra. Colau el brou i reservau-lo per fer una bona sopa un altre dia (o el mateix dia, com a entrant).

Mentrestant, netejau la col i les mongetes. Pelau les pastanagues i les patates. Ara, bulliu per separat cada verdura fins que sigui cuita, però no massa (al dente). És important vigilar bé el punt de cocció, perquè les verdures han de ser senceres, no s’han de rompre.

Colau cada verdura en ser cuita i deixau-la refredar. En ser freda, sofregiu-la dins una pella amb un poc d’oli (per separat) i després deixau-les degotar damunt paper absorbent perquè no siguin olioses.

Agafau una greixonera gran i baixa i col·locau les verdures ja passades per la pella com mostra la fotografia. Sofregiu també la carn i col·locau-la dins la greixonera devora les verdures. Ara, col·locau-hi les rodanxes de sobrassada.

Enceneu el forn a 190º. Quan hagi pres aquesta temperatura, enfornau la greixonera i manteniu-la dins el forn durant 20-30 minuts. Serviu el plat de seguida, ben calent.


(Recepta de la Setmana, RS-76, 27 X 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de carn
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

Anònim ha dit...

xanax online xanax high vs klonopin high - death from xanax and alcohol