divendres, 27 d’agost de 2010

RS - BRAÇ FARCIT DE MASCARPONE I MELMELADA DE FRUITS DEL BOSC



Ingredients:


Del braç:
-8 ous
-8 cullerades de sucre
-8 cullerades de farina


Del farciment:
-1 terrina de formatge mascarpone
-1 pot de melmelada de fruits del bosc




Preparació:
Folrau una llauna de forn amb paper sulfuritzat. Untau-la amb mantega i enfarinau-la.
Bateu els ous sencers amb el sucre amb la batedora elèctrica de barnilles durant 10 minuts. Enceneu el forn a 175º.
Afegiu a la preparació anterior la farina, passada per un colador fi i mesclau-ho tot amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l'entrada d'aire. Quan la mescla sigui ben homogènia, abocau-la damunt la llauna i allisau-la amb una espàtula.
Enfornau el braç i coeu-lo durant 10-15 minuts (comprovau que sigui cuit punxant-lo amb un escuradents, que n'ha de sortir eixut).

Mentres cou, remenau el formatge amb una forqueta perquè sigui més fàcil d'untar i no faci grumolls.


Treis la llauna del forn i copejau-la suaument damunt una superfície dura. Desemmotllau la base del braç damunt un pedaç blanc de cuina ben net. Untau-la amb el formatge mascarpone, que quedi ben distribuït. Abocau-hi ara la melmelada i repartiu-la bé damunt el formatge.

Enrodillau la base del braç en calent, ajudant-vos del pedaç i estrenyeu-la bé. Deixau reposar el braç dins la gelera almenys 3 hores. Treis el pedaç i empolvorau-lo amb sucre en pols just el moment de servir-lo. Abans de servir-lo, tallau una mica els extrems perquè quedi més perfecta la forma.



(Recepta de la Setmana, RS-119, 27  VIII  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes