divendres, 6 d’agost de 2010

RS - PANETS INTEGRALS


Ingredients:

-350 grs. d'aigua
-400 grs. de farina integral
-200 grs. de farina de força
-25 grs. de llevat premsat
-una culleradeta de sucre
-un polsim de sal




Preparació:
Escalfau una mica l'aigua, només fins que sigui tèbia. Dissoleu-hi el llevat. Afegiu-hi la sal i el sucre. Incorporau poc a poc la farina, fins que la pasta es desferri de les mans. Pastau una estona (10 minuts) i formau una bolla. Deixau-la reposar dins un bol, tapada amb un plàstic o amb un pedaç de cuina, fins que hagi tovat.
Tornau-la a pastar una estona i formau els panets. Col·locau-los damunt una llauna coberta amb paper sulfuritzat i deixau-los tovar de bell nou.
Quan vegeu que dupliquen el volum inicial, enceneu el forn a 220º. En ser calent, enfornau la llauna i coeu els panets entre 20 i 30 minuts, segons la mida que els heu donat. Si són petits, bastaran 20 minuts. Si són més grans, un poc més de temps.

Treis-los del forn i deixau-los refredar.



Nota:
Es poden congelar i guardar-los. Basta descongelar-los amb el microones en el moment en què s'hagin de consumir.



(Recepta de la Setmana, RS-116, 6  VIII  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes