dijous, 29 de juliol del 2010

RS - COCA DE CEBA AMB PANSES I PINYONS


Ingredients:


De la pasta:

-un tassonet d'oli

-un tassonet d'aigua tèbia

-un poc de llevat premsat (20 grs. aprox.)

-un polsim de sal

-farina fluixa (la que prengui)



Del farciment:

-4 cebes grosses tallades en juliana fina

-una grapada de panses

-una grapada de pinyons

-sal

-pebre bo

-oli d'oliva per trempar la ceba




Preparació:

Posau la ceba tallada dins una pella gran i fonda, sense res més, i enceneu el foc al mínim. Tapau la pella i “matau” la ceba a poc foc durant deu minuts, més o menys, fins que es reblaneixi (no ha de prendre color, heu de remenar de tant en tant perquè no s'aferri). Treis-la de la pella i deixau-la refredar mentres preparau la pasta de la coca.
Dins un recipient fondo, dissoleu el llevat dins el tassonet d'aigua tèbia. Afegiu la sal i l'oli. Incorporau farina poc a poc fins que vegeu que la pasta es desferra de les mans i es manejable. Ara, pastau-la una estona. Formau una bolla i deixau-la reposar tapada amb un pedaç ben net (o amb un plàstic, si voleu que tovi més aviat).
Quan la pasta ha augmentat de volum, tornau-la a pastar un moment per rompre-li el tou. Untau una llauna amb oli i esteneu-la-hi amb els dits, alçant-la una mica a les voreres (ha de quedar ben primeta; potser us sobrarà pasta, això dependrà de la mida de la llauna).


Trempau la ceba, ja freda, amb oli, sal i pebre bo al vostre gust. Afegiu-hi les panses i els pinyons i remenau bé amb les mans. Distribuïu la preparació damunt la base de pasta.

Enceneu el forn a 220º. En ser calent, enfornau la coca i coeu-la durant 25-30 minuts, o fins que prengui color la superfície i la pasta sigui dura al tacte (comprovau-ho aixecant una vorera de la coca amb una forqueta: ha de ser consistent).


(Recepta de la Setmana, RS-115, 28  VII  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes