dimecres, 10 de novembre de 2010

RS - BESCUIT DE FIGUES




Ingredients:
-200 grs. de figues seques

-4 vermells d'ou

-6 cullerades de sucre

-1/2 litre de nata líquida

-optatiu: 6 figues fresques per decorar (si n'és temporada)



Preparació:

Llevau el capoll de les figues i bulliu-les. Quan vegeu que s'han reblanit, colau-les i triturau-les.

Bateu els vermells d'ou amb el sucre amb la batedora de barnilles fins que la preparació dupliqui el volum inicial. Incorporau-hi ara les figues triturades.

Bateu la nata fins que tengui una certa consistència (però no ha d'estar muntada del tot) i afegiu-la a la preparació anterior, remenant amb moviments suaus de dalt a baix fins que la mescla sigui homogènia.

Folrau el fons i les parets d'un motlle de plum cake amb paper sulfuritzat. (Si teniu figues fresques, xapau-les per la meitat en sentit transversal i disctribuïu-les alineades en el fons del motlle). Abocau-hi la mescla, allisau la superfície amb una espàtula i guardau el motlle dins el congelador.



Nota:

És un plat que es menja gelat.

Teniu la precaució de treure'l del congelador 15 minuts abans de servir-lo. Desmotllau-lo amb molta cura ajudant-vos de la punta d'un ganivet i desferrau el paper sulfuritzat.

Podeu acompanyar-lo de salsa de xocolata calenta, de salsa de nous o de melmelada de fruits del bosc.

(Recepta de la Setmana, RS-129, 10  XI  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes