dimecres, 23 de novembre del 2011

RS - CUSCÚS


Ingredients per a 4 persones:

500 g de carn de xot (preferiblement de la cuixa) a daus
2 cebes mitjanes
2 tomàtigues mitjanes
1 carabassó petit
3 pastanagues mitjanes
oli d'oliva
mantega
cilantre
ras el hanout” (mescla d'espècies i herbes marroquines”
400 g de sémola de cuscús

Preparació:

Sofregiu la carn amb oli d'oliva. Salau-la. Quan tengui color, afegiu-hi la ceba picada i la pastanaga tallada a bastonets i abaixau el foc al mínim. En ser transparent la ceba, incorporau-hi la tomàtiga ratllada i apujau el foc.

Mentrestant, posau a bullir dos tassons d'aigua.

Quan la tomàtiga sigui brillant, afegiu-hi l'aigua bullent i les espècies. Feis bullir el conjunt fins que la carn sigui ben tendre (si la salsa s'espesseix massa, incorporau-hi un poc més d'aigua bullent). Quan ja sigui quasi cuit, afegiu-hi el carabassó tallat a bastonets (amb la pell) i coeu-lo fins que sigui tendre.

Preparau el cuscús segons les indicacions dell fabricant. Afegiu-hi un poc de mantega a temperatura ambient i serviu-lo amb la carn i les verdures amb salsa.