dijous, 26 de febrer de 2009

RF - Per comprovar la frescor del peix

El cuiner Juan A. Fernández ho explica a la seva secció ‘Parlem de cuina’, tot i que ho concreta en el gerret. Diu entre d’altres coses: “El gerret s’ha de consumir fresc i la millor manera de comprovar la frescor del peix és que a l’hora de comprar-lo us fixeu en el color, que ha d’ésser viu i brillant; les ganyes han d’ésser ben vermelles i sanguinolentes, l’olor ha d’ésser agradable i la textura de la carn ha d’ésser dura a la pressió del dit”. Parla després de la condimentació, a base de “llimona, all o fins i tot vinagre. Desaconsell el pebre bo negre per a qualsevol tipus de peix”. El cuiner ens recorda que a Sóller tendrà lloc la Fira de l’Oli i del Gerret la propera setmana, els dies 28 i 29 de novembre. (SÓLLER, núm 6334, 20 de setembre). BMM.- (Diari de Balears, 23 de novembre 08)