dimecres, 24 de març del 2010

RS - ROBIOLS


Ingredients:
De la pasta:
-250 grs. de saïm
-250 grs. de sucre
-4 vermells d'ou
-750 grs. de farina
-1/2 tasseta (de les de cafè) de suc de taronja
-1/2 tasseta de xerès dolç i d'oli d'oliva, a parts iguals


Alternatives de farciment:
-Confitura de cabell d'àngel
-Confitura d'albercoc
-Crema
-Codonyat
-Brossat (ensucrat i mesclat amb un vermell d'ou i pell de llimona ratllada)
-…


Preparació:

Per fer la pasta, posau dins un bol el saïm (no ha de ser fred de gelera, sinó a temperatura ambient) amb el sucre i mesclau bé amb les mans. Afegiu-hi ara els vermells d'ou, el suc de taronja, el xerès i l'oli i remenau fins que la preparació sigui homogènia. Anau incorporant la farina i pastant. No n'afegiu més fins que s'hagi begut l'anterior. Quan hagueu incorporat tota la farina us quedarà una pasta fina i manejable. Feis-ne una bolla i deixau-la reposar una hora a temperatura ambient.

Per muntar cada robiol, agafau un tros de paper sulfuritzat, preniu un tros de pasta i aprimau-lo amb l'aprimador fins que sigui d'un gruix com el que es veu a la fotografia. Amb un motlle rodó per tallar pastes, formau el cercle. Farciu-lo del que us agradi. Doblegau la pasta amb ajuda del full de paper. Segellau les voreres perquè no surti el farciment i col·locau-lo damunt una llauna folrada amb paper sulfuritzat. Quan tengueu una llaunada a punt, enceneu el forn a 170º i coeu-los durant 25-35 minuts, fins que siguin dauradets.

Treis la llauna del forn i deixau-los refredar. No els tragueu de la llauna fins que siguin ben freds. En el moment de servir-los, ensucrau-los amb sucre en pols.
Nota:
Amb aquesta quantitat de pasta i d'aquesta mida (ni massa grans, ni massa petits), us en sortiran devers 28 (dues llaunades).


(Recepta de la Setmana, RS-97, 24  III  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

Xavier ha dit...

Nins, aquests robiols fan molta mengera!