dimecres, 29 de juny del 2011

RS - CALAMARINS AMB SALSA



Ingredients per a 4 persones:

1 quilo de calamarins frescs

2 cebes

2 tomàtigues grosses

2 alls

200 g de vi blanc sec

una fulla de llorer

sal

pebre bo

oli d'oliva



Preparació:



Netejau els calamarins i posau-los a degotar una bona estona fins que perdin tota l'aigua.

Pelau la ceba i els alls trinxau-los ben fins.

Posau una paella al foc amb un poc d'oli d'oliva. En ser calent, abocau-hi els calamarins salpebrats i sofregiu-los a foc viu fins que prenguin color. Treis-los de la paella i posau-los damunt paper absorbent. Dins el mateix oli en què heu sofregit els calamarins sofregiu la ceba i l'all al mínim. Quan la ceba tengui color, incorporau-hi el vi blanc. Salpebrau el conjunt. Quan s'hagi evaporat el vi afegiu-hi la tomàtiga i la fulla de llorer i feis coure la salsa fins que s'hagi espessit una mica. Aleshores incorporau-hi els calamarins i feis-los bullir amb la salsa durant 10 minuts més. Tastau la salsa i rectificau de sal si fos precís.



Nota:
Serviu el plat ben calent. Podeu acompanyar els calamarins amb patates fregides a cantonets o amb arròs bullit.