dimecres, 13 de juliol del 2011

RS - ALBERGÍNIES FARCIDES DE PEBRES I VERDURES


Ingredients per a 4 persones:

-2 albergínies mitjanes
-1 ceba mitjana
-2 pebres vermells torrats grossos ( o 3 de petits)
-2 o 3 tomàtigues de ramellet
-2 alls
-unes branquetes de julivert
-un brotet de moraduix
-sal
-pebre bo
-2 ous
-oli d'oliva
-galeta picada
-salsa de tomàtiga casolana


Preparació:

Buidau les albergínies en cru, deixant una vorera ampla. Salau per separat les barquetes i la polpa que n'heu tret. Deixau reposar les mitges albergínies dins un colador de cap per avall i la polpa picada dins un altre colador.

Pelau i picau la ceba i els alls. Netejau i picau el julivert. Pelau els pebres i tallau-los a
daus petits. Ratllau les tomàtigues.

Posau una paella al foc. En ser calent, sofregiu-hi les barquetes per les dues bandes i posau-les a degotar damunt paper absorbent de cap per avall. Dins el mateix oli (si n'hi ha massa, eliminau-ne una part), sofregiu ara la ceba, la polpa d'albergínia i l'all. En ser transparent la ceba, incorporau-hi la tomàtiga. Afegiu-hi sal, pebre bo, el julivert i el brotet de moraduix. En ser cuita la tomàtiga, abocau-hi els pebres torrats i sofregiu tres minuts més el conjunt.

Abocau la farsa dins un bol i deixau-la refredar una estona. Comprovau el punt de sal i rectificau si fos precís. En haver refredat un poc, bateu els dos ous com per fer truita i afegiu-los a la preparació.

Enceneu el forn a 200º.

Abocau la salsa de tomàtiga dins una greixonera o rostidora. Farciu les barquetes d'albergínia amb la farsa que heu preparat. Ensalgau les barquetes d'albergínia amb galeta picada abundant, col·locau-les damunt la salsa de tomàtiga i coeu-les al forn fins que la galeta picada sigui ben daurada.