dimecres, 20 de juliol de 2011

RS - QUICHE DE CEBA



Ingredients:

De la pasta:
200 g de farina fluixa
100 g de mantega
1 ou
un pessic de sal
un pessic de sucre

Del farciment:
3 cebes grosses
50 g de mantega i un poc més per untar el motlle
250 g de nata líquida
3 ous
80 g de formatge parmesà ratllat
sal
pebre bo
nou moscada

Preparació:

Preparau la pasta: mesclau la mantega, el sucre la sal i l'ou. Incorporau-hi la farina poc a
poc. Quan la pasta sigui homogènia i ja no s'aferri a les mans, embolicau-la amb un plàstic
i guardau-la a la gelera durant 1/2 hora.

Mentrestant, preparau el farciment: tallau la ceba a la juliana fina. Posau una paella al foc
amb la mantega. En haver-se fosa, abocau-hi la ceba i salpebrau-la. Sofregiu la ceba fins
que es reblaneixi, però evitau que prengui color. Posau-la a degotar dins un colador per
eliminar l'excés de greix i deixau-la refredar una estona.

Enceneu el forn a 180º. Untau un motlle desmuntable amb mantega. Esteneu la pasta
de manera que cobreixi el fons i les parets del motlle. Punxau-la amb una forqueta.
Col·locau-hi damunt un paper d'alumini i a sobre, llenties o algun llegum que faci pes
damunt la pasta (per evitar que s'estufi en coure).

En ser calent el forn, enfornau el motlle i coeu la base durant 15 minuts. Passat aquest
temps, treis el motlle del forn; eliminau el paper d'alumini i els llegums que hi havíeu
posat per fer pes i tornau-lo a enfornar 10 minuts més.

Bateu els ous com per fer truita. Afegiu-hi la nata, el parmesà, un poc de pebre bo i nou
moscada ratllada. Tastau-ho abans d'afegir-hi més sal.

Treis el motlle del forn i abocau-hi el farciment. Tornau-lo a enfornar fins que la superfície
sigui ben daurada i punxant el centre amb un escuradents en surti eixut