dimecres, 27 de juliol del 2011

RS - PANETS DE NOUS



Ingredients:


260 g de farina de força (aproximadament) 

50 g de sucre 
80 g de llet i un poc més per untar el panets
20 g de llevat de forner
50 g d'aigua tèbia
10 g de mantega fosa
70 g de nous picades no gaire fines
1 vermell d'ou




Preparació:


Posau l'aigua tèbia dins un bol petit. Dissoleu-hi el llevat. Afegiu-hi una cullerada de la farina i una del sucre que ja teniu pesats. Remenau bé i deixau fermentar la mescla. Ben aviat farà bombolletes. Ja teniu el llevat llest.
Mesclau dins un bol gran la farina, la mantega fosa, la llet a temperatura ambient, el sucre i el llevat (la mescla del bol petit). Treballau la pasta  amb les mans durant 8-10 minuts. Feix-ne una bolla, tapau-la amb un plàstic i deixau-la tovar fins que dupliqui el volum inicial.
Un cop tova la pasta, aplanau-la amb les mans per eliminar-ne l'aire i incorporau-hi les nous picades.
Folrau una llauna amb paper sulfuritzat.
Dividiu la pasta en trossos regulars i donau forma als panets: allargats o rodons, com més us agradi. Col·locau els panets ben separats uns dels altres damunt la llauna, perquè s'estufaran molt en tovar. Deixau-los reposar fins que dupliquin el seu volum.
Quan ja estan ben estufats i a punt de coure, enceneu el forn a 180º.
Mesclau el vermell d'ou amb un poc de llet a temperatura ambient i pintau la superfície dels panets amb aquesta mescla.
En ser calent el forn, enfornau els panets i coeu-los durant 20-30 minuts (depèn de la mida que tenguin). Treis-los del forn quan siguin ben daurats.



Nota:

Un cop cuits i refredats, si veis que no els heu de consumir tots, podeu congelar-los per menjar-ne en una altra ocasió. Són igual de bons.

dimecres, 20 de juliol del 2011

RS - QUICHE DE CEBA



Ingredients:

De la pasta:
200 g de farina fluixa
100 g de mantega
1 ou
un pessic de sal
un pessic de sucre

Del farciment:
3 cebes grosses
50 g de mantega i un poc més per untar el motlle
250 g de nata líquida
3 ous
80 g de formatge parmesà ratllat
sal
pebre bo
nou moscada

Preparació:

Preparau la pasta: mesclau la mantega, el sucre la sal i l'ou. Incorporau-hi la farina poc a
poc. Quan la pasta sigui homogènia i ja no s'aferri a les mans, embolicau-la amb un plàstic
i guardau-la a la gelera durant 1/2 hora.

Mentrestant, preparau el farciment: tallau la ceba a la juliana fina. Posau una paella al foc
amb la mantega. En haver-se fosa, abocau-hi la ceba i salpebrau-la. Sofregiu la ceba fins
que es reblaneixi, però evitau que prengui color. Posau-la a degotar dins un colador per
eliminar l'excés de greix i deixau-la refredar una estona.

Enceneu el forn a 180º. Untau un motlle desmuntable amb mantega. Esteneu la pasta
de manera que cobreixi el fons i les parets del motlle. Punxau-la amb una forqueta.
Col·locau-hi damunt un paper d'alumini i a sobre, llenties o algun llegum que faci pes
damunt la pasta (per evitar que s'estufi en coure).

En ser calent el forn, enfornau el motlle i coeu la base durant 15 minuts. Passat aquest
temps, treis el motlle del forn; eliminau el paper d'alumini i els llegums que hi havíeu
posat per fer pes i tornau-lo a enfornar 10 minuts més.

Bateu els ous com per fer truita. Afegiu-hi la nata, el parmesà, un poc de pebre bo i nou
moscada ratllada. Tastau-ho abans d'afegir-hi més sal.

Treis el motlle del forn i abocau-hi el farciment. Tornau-lo a enfornar fins que la superfície
sigui ben daurada i punxant el centre amb un escuradents en surti eixut

dimecres, 13 de juliol del 2011

RS - ALBERGÍNIES FARCIDES DE PEBRES I VERDURES


Ingredients per a 4 persones:

-2 albergínies mitjanes
-1 ceba mitjana
-2 pebres vermells torrats grossos ( o 3 de petits)
-2 o 3 tomàtigues de ramellet
-2 alls
-unes branquetes de julivert
-un brotet de moraduix
-sal
-pebre bo
-2 ous
-oli d'oliva
-galeta picada
-salsa de tomàtiga casolana


Preparació:

Buidau les albergínies en cru, deixant una vorera ampla. Salau per separat les barquetes i la polpa que n'heu tret. Deixau reposar les mitges albergínies dins un colador de cap per avall i la polpa picada dins un altre colador.

Pelau i picau la ceba i els alls. Netejau i picau el julivert. Pelau els pebres i tallau-los a
daus petits. Ratllau les tomàtigues.

Posau una paella al foc. En ser calent, sofregiu-hi les barquetes per les dues bandes i posau-les a degotar damunt paper absorbent de cap per avall. Dins el mateix oli (si n'hi ha massa, eliminau-ne una part), sofregiu ara la ceba, la polpa d'albergínia i l'all. En ser transparent la ceba, incorporau-hi la tomàtiga. Afegiu-hi sal, pebre bo, el julivert i el brotet de moraduix. En ser cuita la tomàtiga, abocau-hi els pebres torrats i sofregiu tres minuts més el conjunt.

Abocau la farsa dins un bol i deixau-la refredar una estona. Comprovau el punt de sal i rectificau si fos precís. En haver refredat un poc, bateu els dos ous com per fer truita i afegiu-los a la preparació.

Enceneu el forn a 200º.

Abocau la salsa de tomàtiga dins una greixonera o rostidora. Farciu les barquetes d'albergínia amb la farsa que heu preparat. Ensalgau les barquetes d'albergínia amb galeta picada abundant, col·locau-les damunt la salsa de tomàtiga i coeu-les al forn fins que la galeta picada sigui ben daurada.

dimecres, 6 de juliol del 2011

RS - ALBERGÍNIES ARREBOSSADES



Ingredients per a 4 persones:

-2 albergínies mitjanes

-1 paquet de formatge Havarti en tallades

-pernil dolç tallat no massa fi

-sal

-2 ous

-galeta picada

-oli d'oliva per fregir



Preparació:


Rentau les albergínies i tallau-les a làmines finetes de per llarg. Salau-les i posau-les a degotar dins un colador. Al cap d'una hora, agafau una làmina d'albergínia i posau-hi damunt formatge havarti i damunt el formatge, pernil dolç. Acabau amb una altra làmina d'albergínia (procurau que sigui de la mida més semblant possible a la que heu posat a baix. Repetiu el procés amb la resta de làmines d'albergínia.



Passau les albergínies així farcides per ou batut i galeta picada i fregiu-les en oli d'oliva ben calent, però abaixau un poc el foc al cap de poc temps perquè, en tenir ja un poc de crosta, es coguin bé de per tot. En ser ben rosses d'una banda, girau-les i fregiu-les de l'altre costat. En ser cuites, posau-les a degotar damunt paper absorbent.


Podeu servir-les talment o acompanyar-les amb una bona salsa de tomàtiga casolana.