dimarts, 15 de setembre de 2009

RS - CREPS AMB SALSA DE BOLETS

Ingredients: De la pasta: .100 grs. de farina .3 dl. de llet .2 ous sencers .Una mica de sal .40 grs. de mantega fosa (però no calenta) Del farciment: .400 grs. de bolets variats .1 copa de brandi .Oli d’oliva per fregir .1 tassó de nata líquida .Sal i pebre bo Preparació: Primer de tot, mesclau tots els ingredients de la pasta amb la batedora elèctrica. Guardau la preparació a la gelera mentres feis el farciment. Netejau els bolets, tallau-los en trossos regulars i sofregiu-los dins una pella amb un poc de sal i pebre bo. Afegiu el brandi i coeu el conjunt fins que se s’hagi evaporat una bona part del líquid. Incorporau ara la nata i abaixau el foc. Feis bullir, remenant de tant en tant fins que es redueixi a la meitat, més o manco. Retirau la pella del foc. Dins una pella petita (com un plat de postres, més o menys), posau una mica de mantega i en fondre’s, moveu-la de manera que la mantega impregni tot el fons de la pella. Quan sigui ben calenta, tirau-hi un cullerot de pasta de manera que aquesta cobreixi tot el fons. No n’hi heu de tirar en excés, perquè si no les creps sortirien massa gruixades i han de ser ben primetes. Remenau la pella per afavorir que la pasta no s’aferri i quan comproveu que ha pres color, girau-la perquè es cogui de l’altre costat. Anau fent creps fins acabar la pasta i reservau-les dins un plat. Enceneu el forn a 180º. Ara, agafau cada crep, farciu-la amb la salsa de bolets i doblegau-la com es veu a la fotografia. Col·locau les creps una al costat de l’altra dins una safata que pugui anar al forn. Enfornau la safata i manteniu-la al forn durant 15-20 minuts. Nota: Us sortiran, amb aquesta quantitat de pasta, 8 o 9 creps. Si us en sobren, les podeu farcir de confitura de fruits del bosc o de xocolata fosa i servir-les de postres. (Recepta de la Setmana, RS-70, 15 IX 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes