Ingredients:
-500 grs. de pappardelle
-3 calamars grossets
-1 quilo de musclos
-1/2 quilo de gambes o llagostins pelats
-1 cullerada d'all ben picat
-1/2 manat de julivert picat
-500 grs. de tomàtigues pelades
-1 ceba mitjana
-Oli per fregir
-Sal, pebre bo (en gra i en pols)
-1 fulla de llorer
-1/2 llimona
-1 tassonet de vi blanc sec
Preparació:
Primer de tot, netejau els musclos i obriu-los al vapor dins una olla tapada, a foc mínim, amb mitja llimona tallada a trossos, la fulla de llorer i els grans de pebre bo. Rebutjau els que no s'obrin i llevau una de les closques dels que s'han obert. Reservau-los dins un plat tapat.
Netejau ara el calamar i tallau-lo en rodanxes no gaire gruixades.Tallau la ceba ben petita i les tomàtiques en daus. Netejau el julivert i picau-lo finet.
Abocau dins una greixonera un poc d'oli d'oliva. En ser calent, tirau-hi el calamar i sofregiu-lo fins que prengui color. Incorporau el vi blanc i deixau que es redueixi un poc. Abaixau el foc i tirau-hi ara la ceba i l'all. Al cap de cinc minuts, apujau el foc i tirau-hi la tomàtiga, un poc de pebre bo mòlt i el julivert (reservau-ne un poc per decorar els plats). Sofregiu amb la greixonera tapada, però no del tot, fins que el calamar sigui ben tendre (devers ½ hora). Si veis que el líquid s'evapora massa, afegiu un poc d'aigua. Quan el calamar ja sigui cuit, posau-hi sal (no en poseu abans, si no, us quedarà dur). Tastau la salsa per comprovar el punt de sal i rectificau si fos necessari. Retirau la greixonera del foc.
Posau aigua abundant dins una olla gran. En bullir, tornau a posar la greixonera al foc, al mínim. Incorporau els musclos i les gambes crues i pelades. Remenau perquè les gambes es coguin dins la salsa.
Quan l'aigua de l'olla bulli, tirau-hi els pappardelle i feis-los coure durant 11-13 minuts ( en tot cas, seguiu les instruccions del fabricant). Quan siguin cuits, colau-los i incorporau-los a la greixonera amb la salsa. Mesclau bé amb una cullera de fusta i serviu cada plat amb un poc de julivert picat per damunt.
(Recepta de la Setmana, RS-69, 8 IX 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de pasta
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada