Ingredients:
Del pastís:
-250 grs. de bacó en tallades primes
-2 pitreres de pollastre en filets prims
-300 grs. de carn picada de porc (passada per la màquina dues vegades)
-300 grs. de carn picada de vedella (també passada dues vegades)
-3 ous
-farigola fresca
-3 ous sencers
-sal i pebre bo
-1 copa de brandi
De la salsa:
-un manat de julivert
-1 cullerada de sucre
-1 cullerada de mostassa verda
-6 cullerades d'oli d'oliva
-2 cullerades de vinagre balsàmic
-sal i pebre bo
-1 manat de cebollins
Preparació:
Folrau un motlle de plum cake amb les tallades de bacó una mica encavalcades i deixau que els extrems pengin per les voreres del motlle (vegeu fotografia). Salpebrau els filets de pollastre i abocau-hi la copa de brandi. Mesclau les dues classes de carn picada amb els ous remenats com per fer truita; afegiu-hi sal, pebre bo i fulles de farigola fresca. Mesclau amb les mans.
.JPG)
Cobriu el fons del motlle amb la meitat dels filets de pollastre i aplanau-los amb les mans. Incorporau la carn picada i allisau la superfície amb una espàtula. Afegiu ara la resta de filets de pollastre. Ajuntau els extrems de les tallades de bacó de manera que el pastís quedi ben embolicat i enfornau-lo a 180º durant una hora. Ara, treis el motlle del forn i col·locau-hi un pes damunt a fi que quedi ben premsat. Deixau-lo refredar amb el pes a damunt tota la nit.
.JPG)
Preparau la salsa: mesclau tots els ingredients i triturau-los fins que quedi una pasta fina. Guardau-la a la gelera.
El matí, desemmotllau el pastís i tornau-lo a ficar al forn, només amb el gratinador encès fins que es dauri la superfície.
Deixau-lo refredar de bell nou i en haver pres la temperatura ambient, ficau-lo a la gelera.
.JPG)
Nota: Serviu-lo acompanyat de la salsa i d'una ensalada. Es conserva molt bé durant més d'una setmana però procurau, una vegada encetat, i sempre que el guardeu a la gelera, embolicar-lo amb paper film perquè no s'assequi.
(Recepta de la Setmana, RS-71, 22 IX 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de carn
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada