dimarts, 11 de maig del 2010

RS - COCA DE PINYONS I COCO


Ingredients:

-5 ous
-250 grs. de sucre
-100 grs. de coco ratllat
-150 grs. de farina fluixa
-una grapada de pinyons
-1 paquet de llevat “Royal”
-1 tasseta de llet (de les de cafè)
-1 tasseta d'oli
-mantega per untar el motlle



Preparació:

Untau un motlle desmuntable amb mantega. Empolvorau el fons i les parets del motlle amb sucre mesclat amb una mica de farina. Repartiu-lo bé per tot el motllo pegant-li copets fins que formi una capa fina. Col·locau els pinyons per la base del motlle de manera que quedin repartits de manera més o menys uniforme (vegeu fotografia). A partir d'aquest moment, no toqueu el motlle, perquè si ho feis els pinyons es mouran i quedaran mal distribuïts.

Separau els blancs dels vermells. Pujau els blancs amb la batedora elèctrica de barnilles. Quan ja estan quasi pujats del tot, incorporau a la preparació una part del sucre (devers 1/3) i continuau batent fins que quedi una merenga ben ferma.
Enceneu el forn a 180º.
Dins un recipient gran i fondo, bateu els vermells amb la resta de sucre fins que dupliquin el volum inicial. Afegiu-hi ara la llet, l'oli, el coco ratllat i la farina (prèviament mesclada amb el llevat i passada per un colador fi). Quan estigui tot ben mesclat, incorporau la merenga amb moviments suaus de dalt a baix fins que la preparació sigui ben homogènia. Abocau-la dins el motlle i enfornau la coca. Programau 15 minuts a 180º i, passat aquest temps, abaixau la temperatura a 150º. Serà cuita quan, punxant el centre amb un escuradents, en surti eixut (el temps depèn molt de cada forn: entre 30 i 40 minuts, a títol orientatiu només).


Nota:

Queda molt flonja i es conserva bé durant uns quants dies. La podeu menjar tota sola o acomapnyar-la d'una bolla de gelat de coco o de vainilla.


(Recepta de la Setmana, RS-104, 11  V  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes