dimarts, 25 de maig del 2010

RS - SALMÓ AMB SALSA VINAGRETA I ARRÒS BASMATI


Ingredients:

-1 rodanxa de salmó fresc per persona

-1 tasseta d'arròs basmati per persona

-6 claus d'espècia

-suc de llimona

-sal

-pebre bo

-3 alls pelats i laminats

-oli d'oliva

-1 vermell d'ou

-3 cullerades de tàperes



Preparació:
Salpebrau les rodanxes de salmó per ambdós costats, sucau-hi mitja llimona i regau-les amb un poc d'oli d'oliva. Deixau-les en aquest adob mentres preparau l'arròs i la salsa.

Posau aigua a bullir dins una olla amb els claus d'espècia i sal. Posau una pella alta al foc amb tres cullerades d'oli d'oliva. En ser calent, tirau-hi els alls i sofregiu-los a foc mínim fins que es daurin. En aquest moment, retirau-los del foc amb una giradora. Dins el mateix oli, que haurà pres el gust dels alls, sofregiu l'arròs basmati durant 3 o 4 minuts, remenant contínuament. Ara mesurau el doble de tasses d'aigua bullent (de la que teniu a l'olla) que d'arròs i abocau-les dins la pella. Tapau-la i coeu l'arròs al mínim durant 10-12 minuts. Veureu que s'ha evaporat tota l'aigua. Apagau el foc i deixau reposar l'arròs tapat perquè es mantengui calent mentres preparau la vinagreta i el peix.

Per preparar la vinagreta, posau dins el tassó de la batedora elèctrica un ou sencer, sal i 1 tassó d'oli d'oliva (seguint aquest ordre). Bateu sense moure la batedora del fons del tassó fins que vegeu que s'espesseix a la part de baix. Aleshores, apujau de mica en mica la batedora fins que vegeu que s'ha format la salsa maonesa. Incorporau les tàperes i bateu un poquet mes. Tastau la salsa i rectificau de sal si fos precís.

Posau una planxa al foc màxim sense res. Quan sigui ben calenta, regau-la amb un poc d'oli d'oliva, col·locau-hi damunt les rondanxes de salmó i coeu-les uns minuts per cada costat fins que es daurin.
Per muntar el plat: col·locau unes cullerades d'arros basmati dins un motlle per donar-li forma. Col·locau una rodanxa de peix i regau-lo amb la salsa vinagreta. Serviu-lo immediatament.


(Recepta de la Setmana, RS-106, 25  V  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes