dimarts, 9 de juny del 2009
RN - SOPA DE RAP
Ingredients (per a 4 persones):
-500 gr. de rap
-3 alls
-Un brot de julivert
-1 ceba
-8-10 ametlles
-5 o 6 brins de safrà
-Pebre bord
-3 tomàtigues grosses
-Oli d'oliva
-(opcional) Pa, arròs o fideus
Preparació:
Netejau el rap i posau-lo al foc, que bulli 5 o 6 minuts, reservau el brou.
Llevau les espines del peix i trossejau-lo
Dins la pella amb oli sofregiu els alls, un brot de julivert i les ametlles. Quan està a punt ho posau dins el morter i ho picau.
Llavors fregiu la ceba i hi afegiu la tomàtiga capolada, sense pell ni llavors. Quan s'hagi sofregit una estona hi posau el pebre bord, el safrà i les ametlles que heu capolat prèviament ara mesclades amb un poc d'aigua. Ho sofregiu cinc minuts més.
Posau tot el sofregit dins una greixonera i hi afegiu el brou del peix i encara aigua. Ho salpebrau. Quan bulli, hi afegiu el peix trossejat i, si vos hi agrada, hi podeu posar pa llescat ben primet, ho manteniu uns minuts al foc i ja podeu llevar i servir.
Nota:
Si ho voleu fer amb arròs o fideuí, això va a gusts, l'heu de tirar abans que el peix, quan la greixonera bulli, i quan faltin cinc minuts perquè sigui cuit hi afegiu el rap trossejat. Algú també hi posaria un poc de julivert capolat, tres minuts abans de llevar-ho del foc.
(Receptes anònimes adaptades, RN-13, 9 VI 09)
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-peix,
R-sopa,
Receptari,
RI-alls,
RI-ametlla,
RI-arròs,
RI-fideus,
RI-julivert,
RI-pa,
RI-pebre bord,
RI-rap,
RI-safrà,
RI-tomàtiga
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada