dissabte, 6 de juny del 2009
RN - AGUIAT DE PEIX
Ingredients: (per a 4 persones)
-1 kg de peix. Pot ser una mescla d'anfós, caproig, serrà, rap, lluç, o d'alguns d'ells, en funció del gust i del mercat.
-4 patates
-1 ceba
-1 pebre verd
-2 tomàtigues
-4 alls
-Un manat de julivert
-Oli
-Safrà
-Pebre bo
-Pebre bord
-Arròs o fideus (opcional)
Preparació:
Posam les patates pelades i trossejades dins una greixonera. També dos alls pelats. Ho regam amb un poc d'oli, julivert capolat i pebre bord, i hi afegim aigua. Foc i que bulli.
Quan dugui deu minuts, hi col·locam el peix damunt -netejat i tallat a trossos- i, sobre el peix, la ceba, el pebre i la tomàtiga trossejats. Hi afegim pebre bo, safrà, julivert i dos alls capolats i un poquet més d'oli. Si cal, afegim més aigua -calenta- i ho deixam a foc suau fins que els peix sigui cuit, entre 15 i 20 minuts.
Es pot servir talment dins la greixonera, però hi ha una variant que indica treure prèviament el brou per fer una sopa afegint-hi arròs o fideus. En aquest cas, el peix i les verdures es posen dins una palangana, anant alerta que la carn no es desfaci.
(Receptes anònimes adaptades, RN-12, 6 VI 09)
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de peix
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-peix,
R-verdura,
Receptari,
RI-anfós,
RI-arròs,
RI-ceba,
RI-fideus,
RI-julivert,
RI-lluç,
RI-patata,
RI-pebre bo,
RI-pebre bord,
RI-pebres,
RI-rap,
RI-safrà,
RI-serrà,
RI-tomàtiga
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada