dissabte, 20 de juny del 2009
RB - BESSONS OFEGATS / 2n Reconeixement a la Cuina Autòctona (bis)
Ingredients (per a 6 persones):
-1 1/2 kg de bessons de fava
-1 kg de xítxeros [pèsols]
-6 carxofes
-4 cebes tendres
-2 tomàtigues de ramellet
-Una cabeça d'alls
-Llorer i moraduix
-Costella de porc, camaiot del morro, ventresca, botifarró, sobrassada... (en conjunt 1kg aproximadament)
-Herba-sana
-Opcionalment es pot posar: patata, caragols i sopes
Elaboració:
Dins una greixonera sofregim la carn i embotits, la ceba tallada, la tomàtiga, les faves, els alls i les herbes aromàtiques.
Hi afegim aigua, després els xítxeros i finalment les carxofes. Posar-hi la sal necessària. Anar amb compte que els embotits ja tenen espècies.
El llibre:
AAVV
2n reconeixement a la cuina autòctona
Aula de Gastronomia Mallorquina - Fundació ACA
Mallorca, 2009
74 pàgs
(Receptes i ressenyes bibliogràfiques, RB-4, 20 VI 09)
Transcripció i comentaris: Biel Massot i Muntaner.-
(c) Catalina Lluïsa Gayà (c) ACA
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu receptari d'altres plats de carn
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-carn,
R-verdura,
Receptari,
RI-alls,
RI-botifarró,
RI-caragols,
RI-carxofa,
RI-ceba,
RI-faves,
RI-herba-sana,
RI-llorer,
RI-moraduix,
RI-patata,
RI-pèsols,
RI-porc,
RI-sobrassada,
RI-sopes
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada