dimecres, 24 de juny del 2009
RA - GREIXONERA D'ANDRATX
Ingredients:
-Mig litre de llet
-3 ous
-3 o 4 cullerades de sucre
-2 ensaïmades millor seques; o del dia
-1/4 de canyella en rama
-La clovella de 1/2 llimona
-Mantega
-Galeta picada
Preparació:
Posam a bullir la llet amb el sucre disolt, amb la canyella i la pell de llimona.
En haver fet un bull, la retiram del foc, la deixam refredar i la colam.
Triam una greixonera alta o un recipient de forn. L'untam de mantega i galeta picada.
Mesclam els tres ous batuts amb la llet i també les ensaïmades ben esmicolades i tot, ben remenat, ho posam dins la greixonera.
L'enfornam a 200º que llavors convé baixar a 180º.
Es torbarà uns 40-45 minuts a ésser cuita, però hem de vigilar i provar el punt amb un escuradents.
En estar a punt, treure-ho del forn i deixar-ho refredar.
La recepta és de Barita Mas, ciutadana de Santa Catalina amb avantpassats andritxols. La transcripció és de Vicenç Sastre.
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-22, 24 VI 09)
(c) Barita Mas, Palma.
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de dolç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
Andratx,
R-dolç,
Receptari,
RI-canyella,
RI-ensaïmada,
RI-llet,
RI-llimona,
RI-ous
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada