dissabte, 27 de juny del 2009
RA - CARAGOLS AMB CEBA DE LLEIDA
Ingredients:
-1 Kg de caragols
-2 fulles de llorer
-3 alls pelats
-1 brot de farigola
-1 Kg de ceba
-1 bitxo [pebre coent]
-Oli, sal
Preparació:
Netejau els caragols i posau-los a bullir amb les herbes i els alls per espai de dues hores, almenys.
Tallau la ceba i dins una pella grosseta amb oli la sofregiu durant molt de temps, fins que quedi fusa, confitada, color de caramel fosc. Aquest procés, a poc foc, pot durar ben bé fins a una hora.
Llavors és el moment d'afegir-hi els caragols -eixuts, sense brou- i es tracta d'anar-los remenant perquè arribin a xupar la ceba. Durant aquest procés s'hi ha de posar el bitxo, cal que tenguin el toc coentet.
Nota:
Si la ceba resulta massa eixuta es pot ablanir un poc amb brou procedent de la cuita dels caragols, però no massa, només la quantitat justa perquè no resulti massa sec.
Fina replegà aquesta recepta a un baret del seu barri barceloní -peu funicular de Vallvidrera. Es tractava de les Bodegues Montferri, els propietaris de la qual eren de Lleida i, en concret, la Rosita feia aquests caragols, que són laboriosos pel temps invertit, però resulten molt saborosos.
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-24, 27 VI 09)
(c) Fina Rovira, Pòrtol
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-mol·luscs,
Receptari,
RI-caragols,
RI-ceba,
RI-farigola,
RI-llorer,
RI-pebre de cirereta
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada