dimarts, 20 d’abril de 2010

RS - CARAGOLES DE PASTA AMB ALBERGÍNIA I MOZZARELLA


Ingredients:

-1 albergínia grossa
-1 ceba grossa
-350 grs. de tomàtiga pelada i tallada en daus (pot ser de llauna)
-125 grs. de mozzarella fresca
-4 cullerades de formatge parmesà ratllat
-oli d'oliva
-orenga
-sal i pebre bo
-1 paquet de pasta de caragoles (galet)



Preparació:

Netejau l'albergínia i tallau-la en rodanzes primes. Salau-la i posau-la a degotar dins un colador.

Coeu la pasta segons el temps indicat al paquet dins una olla amb aigua abundant. Treis-la del foc i colau-la quan estigui al dente. Reservau-la.

Fregiu les rodanxes d'albergínia per ambdós costats i posau-les tallades damunt paper absorbent un cop fregides per eliminar l'excés d'oli.

Tallau la ceba en juliana. Dins el mateix oli en què heu fregit les albergínies sofregiu la ceba fins que sigui daurada, a foc mitjà-baix. Incorporau ara els trossos de tomàtiga, l'orenga, la sal i el pebre bo i coeu el conjunt cinc minuts més a foc mitjà.

Mesclau ara la salsa amb la pasta i el formatge ratllat i començau a muntar el plat: col·locau una base de pasta amb salsa. Damunt, una capa d'albergínies. A sobre, una altra capa de pasta i, damunt, el formatge mozzarella tallat en rodanxes primes.

Enfornau a 200º fins que es dauri la superfície i serviu el plat ben calent.

(Recepta de la Setmana, RS-101, 20  IV  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes