dimarts, 13 d’abril de 2010

RS - CONILL AMB CEBA


Ingredients:
-1 quilo de conill trossejat
-2 quilos de ceba tallada en juliana
-4 alls pelats i laminats
-2 fulles de llorer
-1 brot de moraduix
-oli d'oliva
-sal i pebre bo



Preparació:
Dins una pella de base ampla posau oli d'oliva a encalentir. En ser calent, tirau-hi la carn, la ceba i l'all. Salpebrau. Incorporau les fulles de llorer i el brot de moraduix. Feis coure, primer a foc mitjà durant deu minuts, i després, al mínim tot el temps fins que sigui cuit. Necessitarà més d'una hora per coure. Sabreu que és a punt quan la ceba sigui melosa i la carn daurada i tendra al tacte. És important no fer-se enfora de la pella, perquè s'ha de remenar sovint sovint, a fi que es cogui el conjunt de manera uniforme i no s'aferri al fons de la pella.



Nota:
De totd'una sembla que la quantitat de ceba és excessiva, però poc a poc, així com es va confitant, minva moltíssim. Per això recoman posar-hi doble quantitat de ceba que de carn.

(Recepta de la Setmana, RS-100, 14  IV  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes