dimarts, 23 de juny del 2009
RS - POLLASTRE AMB SALSA D'AMETLLES
Ingredients (per a 4 persones):
-Un pollastre tallat en 8 trossos
-1 ceba grossa
-Una grapada d'ametlles torrades
-50 grs. de pinyons
-1/2 tassonet de brandi
-2 tassons d'aigua
-Sal, pebre bo
-Oli per fregir
-1 fulla de llorer
-2 alls
Preparació:
Netejau els trossos de pollastre i salpebrau-los. Dins una pella amb oli, sofregiu-los a potència mitjana fins que prenguin color. Mentrestant, picau la ceba molt menuda.
Quan la carn ja tengui un color ben daurat, apagau el foc i posau les tallades a degotar damunt paper absorbent. Ara, agafau una greixonera i abocau-hi un parell de cullerades de l'oli que heu fer servir per fregir el pollastre. Posau la greixonera al foc i en ser calent l'oli, tirau-hi la ceba i abaixau el foc al mínim. Tapau la greixonera i feis coure així a poc foc fins que la ceba sigui transparent, remenant de tant en tant. Ara, incorporau el brandi i apujau el foc. Remenau constantment per evitar que s'aferri. Quan s'hagi evaporat el brandi, abocau dins la greixonera dos tassons d'aigua calenta i i posau-hi també les tallades de pollastre fregit, els pinyons i la fulla de llorer. Feis bullir a poc foc fins que el pollastre sigui quasi cuit del tot (ho sabreu punxant la carn amb un escuradents). Si veis que no hi ha líquid suficient a la greixonera, podeu afegir-hi aigua calenta, la que faci falta perquè les tallades quedin cobertes de líquid fins a la meitat.
Mentres bull, preparau la picada: agafau un morter i picau-hi els dos alls. Ara, incorporau les ametlles torrades i picau-les ben picades fins que es formi una pasta. Abocau un poc de brou de la greixonera dins el morter i remenau bé a fi d'aprofitar bé la picada (si no ho feis així, es queda aferrada al fons i les parets del murter).
Abocau la mescla dins la greixonera i remenau perquè es reparteixi bé. Feis bullir el conjunt cinc minuts més. Veureu que la salsa s'espesseix molt. Tastau-la i rectificau de sal si és necessari.
Nota:
Podeu servir aquest pollastre acompanyat d'unes patates fregides o unes mongetes saltades. És conserva bé dins la gelera uns quants dies, però, en haver d'encalentir-lo, si voleu un consell, no ho faceu amb el microones. És millor dins una greixonera i sobretot afegiu-hi un poc d'aigua ja de bon començament perquè no se us aferri.
(Recepta de la Setmana, RS-58, 23 VI 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats d'aus
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-aus,
Receptari,
RI-ametlla,
RI-conyac,
RI-llorer,
RI-pinyons,
RI-pollastre
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
acabo de descobrir el vostre blog i n'estic molt contenta de la troballa. Hi teniu una colla de plats boníssims, molt ben elaborats i explicats!. Buscava una recepta de llom o pollastre amb salsa d'ametlles i ja l'he trobada. Us visitaré sovint, gràcies!
Publica un comentari a l'entrada