divendres, 15 d’agost de 2008

Els caragols a la Fira de Sóller

Arran de la Fira '08, on el caragol és "el bé més preciat de gastronomia culinària", Joan Vicens ens explica que "els caragols ja eren una exquisita proposta culinària fa més de 2.000 anys" i també diu que segons Plini, l'any 50 abans de Crist "els caragols eren engreixats amb vi i segó". Com a mode de preparació, el mateix Plini parlava dels caragols "rostits, degustats amb vi i servits com a entreteniment dels grans menjars que els romans servien als seus convidats". Vicens segueix dient que "una altra de les èpoques d'apogeu del consum de caragols fou l'edat mitjana (...) entre d'altres raons perquè aquesta 'carn' era apta per a l'abstinència quaresmal. Es menjaven frits amb oli i ceba, en brotxetes o bollits". (VEU DE SÓLLER, núm 991, 9 de maig). Biel.-