divendres, 15 d’agost de 2008

Les herbes dels 'Caragols a la Sollerica'

Guillem Puig ens recrea ment i esperit esmentant "l'aroma que lenta però de manera perceptible va envaint les cases, els carrers i qualsevol carrer de la contrada: ha arribat l'hora de cuinar i menjar caragols!". Es refereix a Sóller, però la sensació es pot traslladar a qualsevol altre racó de Mallorca quan també s'olora "la suma de flaires de les diferents herbes que serveixen per condimentar i aromatitzar aquest plat". Més envant ens explica que "tot i que cada casa té el seu estil de fer els caragols (...) els caragols a la sollerica tenen unes herbes 'bàsiques' el gust i l'aroma de les quals no hi pot faltar. Aquestes herbes són el fonoll, l'herba-sana, el moraduix, el cost, el tarongí, la senyorida i la menta". (VEU DE SÓLLER, núm 991, 9 de maig). Biel.-